Overig aanbod

Fruit op de werkvloer

Het aanbieden van fruit op het werk is een positieve manier om medewerkers bewust te maken van hun gezondheid. Fruit zorgt voor vitaliteit en gezonde medewerkers. Het dagelijks eten van fruit draagt bij aan een hogere weerstand. Medewerkers ervaren het ook als een blijk van waardering voor hun inzet. Én wat als dit fruit ook nog eens voor een gedeelte uit jouw eigen regio komt!

Ben je ook geïnteresseerd in fruit op de werkvloer voor jouw medewerkers, neem dan contact met ons op én wij brengen je met de juiste mensen in contact.

Bedrijfssport (fitness)

Zoals reeds bekend; Fitte werknemers zijn de basis van een gezonde onderneming. Gezonde werknemers die lekker in hun vel zitten, voelen zich betrokken  bij de onderneming en verzuimer aantoonbaar minder.

 

Één van de zaken die ertoe bijdraagt om medewerkers fit te houden is het aanbieden van bedrijfssporten. Wanneer jouw organisatie bedrijfsfitness voor haar medewerkers wil faciliteren dragen onze partners zorg voor de implementatie van bedrijfsfitness binnen de organisatie. Je hoeft dus als organisatie zelf bijna niets te doen (géén facturatie, niets bijouden en dus complete ontzorging) 

Een mogelijkheid om werknemers gebruik te laten maken van bedrijfssporten, is om het abonnementsbedrag vanuit het brutosalaris te laten betalen. Interessant om te zien is dat hier een 40% kostenbesparing kan worden gerealiseerd.

Niet alleen de werkgever kan profiteren met een voordeel, maar ook de gezinsleden kunnen hier gebruik van maken.

Wil je ook hier meer van weten, neem weer contact met ons op, en wij brengen je met de best passende partner van Vitapro in contact.

De leasefiets

De nieuwe leasefiets regeling bestaat sinds begin 2021 en biedt voor iedere organisatie en werknemer écht volop voordelen.

Het is een zeer interessante toevoeging in het pakket als arbeidsvoorwaarden én het heeft geen invloed op de WKR van de organisatie.

  • Een laagdrempelige, kostenbesparende arbeidsvoorwaarde die bijdraagt aan de binding met de medewerker
  • De vrije ruimte wordt niet belast, de medewerker betaalt een bijtelling van slechts 7%
  • Indien je de ‘oude’ Fiets van de Zaak regeling nog hanteert creëer je dus extra vrije ruimte
  • Onze partner stelt een portaal ter beschikking dat de administratieve lasten voor de werkgever regelt. De werkgever schaft de fiets niet aan en komt dus niet op de balans van de organisatie
  • De fiets wordt verrekend met het brutoloon van de medewerker waardoor hij/zij fiscaal voordeel geniet
  • Daarbij bieden onze partners ondersteuning in het optuigen van een voor de medewerker financieel zo aantrekkelijk mogelijke regeling die voor de werkgever budgettair neutraal is! De korting loopt al snel op tot liefst 50%…
  • Stadfiets, e-bikes, wielrenfiets, bakfiets, speed pedelecs, het is allemaal mogelijk! Tevens kan een medewerker terecht bij een dealer naar keuze
  • Het maximumbedrag van €749,- in de ‘oude’ Fiets van de Zaak regeling is losgelaten. Aangezien 76% van de verkochte fietsen tegenwoordig e-bikes zijn en een gemiddelde e-bike een aanschafwaarde van €2.500,- heeft, kun je met de nieuwe leasefietsregeling je volledige personeelsbestand bedienen
  • Er is geen verplichting om de fiets voor woon-werkverkeer te gebruiken
  • Ook medewerkers met een leaseauto mogen gebruik maken van de leasefiets regeling.
  • Daarnaast draagt deze regeling bij aan het MVO beleid van een organisatie: minder CO2 uitstoot, minder filevorming, minder parkeerplaatsen

De bedrijfs- en arbeidsfysiotherapeut

Veel fysieke (maar ook mentale) klachten kunnen voortkomen uit de arbeidsomstandigheden. Denk hierbij aan de zithouding (en dus de werkplek), zwaar tillen,  ‘boven de macht’ werken of lange tijd zitten (achter een bureau of in de auto).

Arbeidsfysiotherapeuten en bedrijfsfysiotherapeuten zorgen ervoor dat mensen op een gezonde manier kunnen werken. Ze voorkomen en behandelen klachten die te maken hebben met werk. Hoe kun je je werk op een verantwoorde manier (weer) oppakken? Dat is waar mensen samen met de fysiotherapeut aan werken. Vaak hebben klachten te maken met de werkhouding, de werkplek, taken, werkduur en de organisatie van het werk.

Wat doet een arbeidsfysiotherapeut?Arbeidsfysiotherapeuten informeren, adviseren en behandelen werknemers met als doel klachten en ziekteverzuim te voorkomen. Naast fysiotherapie kan de behandeling ook bestaan uit een (re-integratie) trainingsprogramma, een instructietraining op de werkplek of een werkplekonderzoek. Kortom: ze zorgen ervoor dat mensen zo goed mogelijk kunnen functioneren op je werk.

Wat doet een bedrijfsfysiotherapeut
Bedrijfsfysiotherapeuten zijn ervoor opgeleid om, na grondig onderzoek, in bedrijven de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Zo voorkomen ze dat werknemers klachten krijgen. Dit doen ze bijvoorbeeld door aanpassingen in de werkwijze en de werkplekinrichting en door voorlichting en training van medewerkers.

Én inderdaad ook deze partners zijn aangesloten bij Vita Pro. Wij gaan weer samen met jullie op zoek naar een passende match hiervoor.

Laat onze vitaliteitsadviseurs contact met je opnemen en laat een gratis vitaliteitsscan uitvoeren.